IB ve AP Programları için İngilizce Matematik Özel Dersleri
BUders öğretmen kadromuz Boğaziçi Üniversitesi mezunu matematik öğretmenlerinden oluşmaktadır. Eğitim hayatlarını ingilizce eğitim alarak tamamlayan öğretmenlerimiz ingilizce matematik konusunda oldukça iyi terim bilgisine ve anlatım tecrübesine sahiptir. Türkiye'nin birçok yerinde ve özellikle İstanbul'da birçok okul ingilizce eğitim verilen IB ve AP programlarını uygulamakta ve yurt dışındaki üniversitelere öğrenci hazırlamaktadırlar. Bu noktada öğrencilerin anlamakta zorlandıkları noktalarda onlara yardımcı olacak öğretmenlerin ingilizce olarak matematik eğitimi almış olmaları büyük önem taşımaktadır. Bu noktada biz BUders Ekibi olarak Boğaziçi mezunu matematik öğretmenlerinden oluşan ekibimizle İstanbul'un tüm semtlerinde sizlere evinizin rahatlığında özel ders hizmetimizi sizlere sunmaktayız.
İngilizce eğitimin yani IB ve AP programlarının uygulandığı okullardan bazıları Koç Lisesi, Hisar Okulları, Robert Koleji, Üsküdar Amerikan Lisesi, Mef Okulları, Işık Okulları, Eyüboğlu Koleji, İtü Lisesi, Cent Koleji, İstek Okulları, Marmara Koleji olarak sayılabilir. IB ve AP Programları ile yurt dışı üniversitelere başvurularda notlar çok büyük öneme sahiptir. Bu nedenle derslerde sorunla karşılaşıldığında hemen destek almakta fayda vardır. Bu noktada özel ders konusunda bilgi almak için bizi iletişim kısmındaki numaralarımızdan çekinmeden arayabilir ve her türlü sorunuzu sorabilirsiniz.
IB Programı Nedir?
IB Diploma Programı, üniversite öncesinde 2 yıl boyunca uygulanan ve dünyada akademik anlamda yaygın biçimde kabul gören uluslararası bir eğitim-öğretim programıdır. Uluslararası anlayışı özendiren, araştırma, sorgulama ve eleştirel düşünme becerilerini geliştiren bir programdır.
Uluslararası Bakalorya Organizasyonunun merkezi İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunmaktadır. Eğitim-öğretim programı ve ölçme değerlendirme ofisi Galler'in başkenti Cardiff'tedir. Halen 129 ülkede 2390'dan fazla okulda uygulanmaktadır ve IB Diploması dünyadaki birçok üniversite tarafından kabul görmektedir.
129 ülke üniversiteye girişte IB diplomasını ölçüt olarak almakta ve kabul ettiği öğrenciye başarısına göre kredi (ders muafiyeti) vermektedir. Türkiye’de ise, üniversiteye girişte, YGS ve LYS uygulamasının dışında herhangi bir ölçüt söz konusu değildir. IB Programı’nı tamamlayan öğrenci, iki yılın sonunda sınavlara girer. Bu sınavlar IBO tarafından hazırlanır ve değerlendirilir. IB sınavıları, öğrencilerin, seçmiş olduğu altı alanda bilgiyi uygulama, analiz etme ve sentezleme becerilerini ölçer. Programı başarıyla bitirmiş olan öğrenci, seçtiği yükseköğrenim alanında gerekli altyapıyı edindiği için dünyanın önde gelen üniversitelerinden süresi bir yıla varan kredi (ders muafiyeti) elde edebilmektedir. İngiliz ve Kanada üniversitelerinde yerel üniversite giriş koşullarını yerine getirmek için ilave bir yıl daha okumayı göze almazsanız, bu durumda IB diploması üniversiteye kabul için istenmektedir. Her iki ülkenin üniversitelerinde de, bu kabul, belli koşullara bağlanmıştır. A.B.D.’de ise, tanınmış birçok üniversite ve kolej IB diplomasını kabul etmiştir ve öğrenciler, özellikle dersleri Yüksek Düzey’ de alarak minimum puan tutturmuşlarsa, doğrudan ikinci yıla kabul edilebilmektedirler. IB diploması, Türk üniversite giriş sisteminde High School diplomasının dengi sayılmamakla birlikte, okulların bu programı belli alanlar için üniversitelere ek bir program olarak sunma izni vardır. Bir başka deyişle, yükseköğrenimini bir Türk üniversitesinde devam ettirmek isteyen öğrenciler, YGS ve LYS'ye girmek ve bu sınavdan alacakları puana göre bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirilmek durumundadır.
IB Programı Hakkında Sık Sorulan Sorular
AP Programı Nedir?
Advanced Placement (AP) programı Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan bir programdır. ABD’nin dışında 60’tan fazla ülkede AP Programi uygulanmakta ve tanınmaktadır. AP Programı öğrencilere daha lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanını sağlar. Özellikle öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında onları diğer öğrencilerden ayırtedecek ve avantaj sağlayacak bir programdır. Yurt dışı üniversitelerinin kabul aşamasında öğrencilerin AP dersi alıyor olmaları ve yıl sonunda AP sınavlarına girmeleri bu öğrencilerin diğer öğrencilere göre üniversiteye daha hazır olduğunu gösterir. Çünkü lisedeyken üniversite seviyesinde ders almışlar ve sınavına girerek geçmişlerdir.